Meer informatie

Een kennismaking

Mijn naam is Ruud van der Looij, geboren in Eindhoven in 1961. Ik kom uit een zakenmilieu, mijn vader was eigenaar van een onderneming in de woninginrichtingbranche.

Na de basisschool bezocht ik de Detailhandelschool en daarna de Havo en het Atheneum, waarna ik enige tijd rechten heb gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Hier heb ik m'n propedeuse behaald. Tijdens de doctoraalfase ben ik met deze studie gestopt om in ons familiebedrijf te gaan werken.

Uit interesse heb ik later, aan de Open Universiteit, een aantal modules in de Psychologie afgerond en volgde ik onder meer een cursus Hoger Management en diverse computeropleidingen.

Momenteel werk ik met veel voldoening in de zorgsector, waar ik probeer mijn steentje bij te dragen aan het verbeteren van de zorgverlening.

Mijn hobby´s: vooral muziek. Een paar voorbeelden: Rock (Yes, Genesis, Le Orme, Echolyn), Klassiek (Dmitri Shostakovich, Erik Satie, Ralph Vaughan Williams, Henryk Górecki), Avant-garde (La Monte Young, John Cage, Steve Reich). Verder: lezen (Douglas Adams, John Varley, Haruki Murakami), films (Alfred Hitchcock, Tim Burton, David Lynch), kunst (Carel Willink, M.C. Escher, René Magritte), reizen, architectuur, astronomie, geschiedenis, politiek en nog veel meer; mijn interesses zijn erg breed.


Fragmenten uit een voorbeeld-LevensProfiel

Hieronder kunt u, als voorbeeld, twee korte fragmenten uit een LevensProfiel lezen:

"Op de lagere school werd ik vaak gepest omdat ik witte haren en uitstaande oren had. Bovendien was ik een verlegen en rustig jongetje dat zich meestal goed aan de regels hield. Toch had ik wel vrienden zoals (...) en (...), waarmee ik af en toe wat kattenkwaad uithaalde zoals belletje trekken. Over het algemeen was ik echter vaak alleen en trok ik me terug met een boek; ook sportief was ik in die tijd helemaal niet.

Het werd me door mijn ouders praktisch onmogelijk gemaakt om vriendjes mee naar huis te nemen; bij ons was het de regel dat om 20.00u. de televisie werd aangezet en dat pas daarna de lampen in huis aan mochten. De reden hiervoor is mij nooit duidelijk geworden, misschien vanwege de kosten? Hoe dan ook: vriendschappen werden erdoor bemoeilijkt, want het is nou eenmaal niet leuk als jij wel bij een vriendje thuis kon gaan spelen, maar datzelfde vriendje nooit eens bij jou thuis op bezoek kon komen.

Juffrouw (...), een muzieklerares op de Sint Canisiusschool, kan ik me nog goed herinneren. Ze was een lieve juf, en zorgde ervoor dat ik meer zelfvertrouwen kreeg. De warmte die ik thuis mistte, kreeg ik van haar. Zij zorgde er ook voor dat ik lid werd van het kerkkoor."

Het tweede fragment:

"Als het mooi weer was gingen we regelmatig wandelen in de bossen bij (...). Het was er prachtig en we droomden ervan om daar te kunnen wonen. (...) en ik hebben altijd graag gewandeld in de natuur; we kunnen er ons ontspannen en lekker bijkletsen. Op een dag zag (...) een advertentie in de krant staan van een huis in (...) dat precies aan dat wandelpad bij het bos lag. Ondanks dat het eigenlijk veel te duur voor ons was, maakten we een rondleiding door het huis. We vonden het prachtig en konden eigenlijk niet anders dan het huis kopen. Ons huis in (...) moest nog verkocht worden wat door de economische malaise zo'n half jaar geduurd heeft. Al die tijd hebben we twee huizen op onze naam gehad, wat veel financiële problemen met zich mee bracht. Toen het huis in (...) eenmaal verkocht was waren de problemen snel voorbij. We hebben het hier zo naar onze zin dat we het liefst tot aan ons pensioen hier willen blijven wonen."


Enkele interessante links:

Opticum (mijn andere site; een tekstbureau gespecialiseerd in wensen van particulieren op het gebied van tekstverzorging);
Nationaal Archief (het geheugen van Nederland);
World Time server (de tijd schrijdt voort);
Plazes (met z'n allen op één wereldbol);
Smithsonian instituut (cultuur, wetenschap en nog veel meer);
Wikipedia (antwoorden op vragen waarvan u misschien nog niet wist dat u ze had);
43 Things (wat wil je doen met je leven?);
Droomvereniging (durf te dromen!);                                                                                                                                              Startpagina borstkanker (startpagina met alle links betreffende borstkanker)                                                                                                              Senioren startpagina (uitstekende site met handige links voor senioren);                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Senioren startpagina België (ook in België bestaat een prima startpagina voor senioren);                                                                                                                                                              Aan´t Huys (een webwinkel waar u terecht kunt voor een uitgebreide collectie antiek, brocanterie en curiosa);
Intelligentie vraagbaak (slimme site over menselijke intelligentie);
One org. (een beetje idealisme mag best!);
Anno (de geschiedenis van vandaag);
Erich von Däniken (Erich von Däniken's fascinerende kijk op ons verleden).